TapaSalle 2017, les tapes solidaries de Premià de Mar

A La Salle Premià de Mar han posat fil a l’agulla a la creativitat i a la imaginació carregada de solidaritat per part del col·legi i del poble de Premià de Mar. Sempre que poden, intenten compartir activitats amb el poble i, com sempre, han rebut la millor resposta i somriure per part de tots. I donen les gràcies, un cop més.

Però… com i per què van engegar aquest projecte interdisciplinari tan original?

Li diuen ‘interdisciplinari’ perquè des del seu començament fins el moment de gaudir de les pròpies tapes en bars i restaurants de Premià de Mar, el nens i nenes i joves de La Salle han passat per diferents fases competencials i aprenentatges: producció escrita, expressió oral, treball en equip, presa de decisions, expressió artística, etc.

El dia del ‘concurs’ pròpiament dit, quan es van elaborar les tapes, van rebre l’ajut i el consell d’un grup d’alumnes del curs de cuina de la Fundació Comtal. A més a més, un jurat format perTapa Solidària La Salle Premià de Mar professorat de les tres etapes, representants de l’Equip Directiu, del personal de cuina i de l’AMPA així com xefs de renom del mateix poble, van fer els honors a l’hora de prendre les decisions finals.Tapa Solidària La Salle Premià de Mar

El jurat va ser el responsable de seleccionar les tapes que s’han elaborat en els establiments col·laboradors del municipi.

Van valorar cada tapa presentada en concurs segons uns criteris:

-gust

-nom de la tapa

-aspecte ( presentació de la tapa )

-exposició oral/recepta de la tapa i suport visual ( cartell ) de la mateixa.

Tot l’alumnat de Primària i Secundària ha treballat i ha participat activament, organitzats en grups de treball cooperatiu. Al mateix temps, l’alumnat d’Infantil va donar el seu millor suport i animació el dia del concurs.

Les tapes presentades a concurs, procedien d’una sel·lecció prèvia feta pels propis alumnes de l’escola i per votacions de les diferents creacions gastronòmiques per classe, curs, cicle i etapa.

Aquestes tapes guanyadores es van poder degustar durant tot el cap de setmana del 12, 13 i 14 de maig als establiments que, de forma solidària, es van sumar al projecte.

Tots els beneficis d’aquesta campanya han estat destinats a la Fundació Comtal, que com sabeu treballa amb nens i adolescents d’alt risc social del barri de Ciutat Vella (Barcelona). Alguns d’aquests nois formen part d’un projecte educatiu i d’inserció laboral relacionat amb la cuina i per això han estat presents en l’elaboració de les tapes el dia del concurs, tot donant suport i consells als participants.

Felicitats a tots ells i moltes gràcies, de nou, Premià de Mar per fer possible tot això!!!!

Publicat a Centres, Destacat, General, Notícies

Ús de cookies

Aquesta web fa servir cookies per a garantir una millor experiència a l’usuari. Si segueix navegant està donant el seu consentiment per a l’acceptació de les mencionades cookies i l’acceptació de la nostra política de cookies, faci clic a l’enllaç per obtenir més informació.ACEPTAR