Els Germans de La Salle són presents a Berga des de les acaballes de l’any 1909.

Va ser el fabricant Lluís Rosal qui va aconseguir la presència dels Germans de La Salle a Berga. El Centre dels “Hermanos” va prendre el nom del seu donant: Col•legi Rosal, conegut així fins l’any 1958; centre d’educació primària amb algunes aules comercials. Sempre al voltant dels 200 alumnes.

El nou centre, situat a les Fonts del Lledó, augmentà considerablement d’alumnes degut a l’internat. A més de la primària, es cursava el batxillerat d’aquella època. En la dècada dels 60 i 70 va sobrepassar els 550 alumnes.

Als inicis de la dècada dels 90, degut a la baixa natalitat d’aquell temps, es va programar, des de Barcelona, la clausura del Centre. Però gràcies a la reacció de l’APA i famílies dels alumnes del Centre; i als acords amb els altres centres concertats de Berga, es va arribar a la situació actual: Centre d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), a partir de l’any 1995.

Actualment, el mateix sistema amb les aules d’ESO duplicades; uns 250 alumnes i amb una plantilla de divuit professors i serveis complementaris al servei de l’escola, de les famílies de Berga i de les poblacions pròximes.

Fins ara La Salle Berga ha tingut 26 directors, l’últim dels quals, el Sr. Josep Pujantell Prat, és el primer Director seglar.